Weland Plåt är ett dotterbolag till Weland Stål
och en del av Welandkoncernen

Vi tror att samarbete är nyckeln till framgång. Som en del av den familjeägda Welandkoncernen har vi ett stort kontaktnät och är en komplett partner att jobba med. Läs mer om Welandkoncernen och vårt moderbolag Weland Stål här.

Om Weland Stål

Weland Plåt är en del av Weland Stål. Weland Stål är en marknadsledande leverantör av produkter för taksäkerhet och utrymning. I sortimentet ingår även räcken, solpanelsfästen samt plåtbearbetningstjänster. Weland Ståls löfte är att leverera pålitliga svensktillverkade produkter med lång livslängd.

Weland Stål har en egen testanläggning där nya produkter provas enligt gällande standarder. Ett stort fokus läggs på enkelheten för montören och pålitlighet vid användande. Weland Ståls taksäkerhetsprodukter är certifierade och godkända av Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, SP.

Om Welandkoncernen

Welandkoncernen är en familjeägd koncern med de flesta företagen lokaliserade i södra Sverige. Förutom företagen i Sverige ingår även fyra utländska dotterbolag. Idag är Welandkoncernen en vidsträckt koncern som kännetecknas av småländsk kvalitet, trygghet och erfarenhet. Koncernen innefattar branscher såsom bygg, tillverkningsindustrin, fordon, logistik, skog och tryck. Gemensam nämnare för alla tillverkande bolag är att våra produkter tillverkas i Sverige.