Om Weland Plåt

Weland Plåt är din trygga leverantör av legoarbeten inom plåt och rör. Vi hjälper dig gärna från start till mål med både små och stora projekt. 

Din trygga helhetsleverantör 

Weland Plåt AB är ett tillverkande företag med inriktning mot industrin. Vår styrka är vår gedigna erfarenhet från legoproduktion av bland annat butiksinredningar, återvinningstationer och specialarbeten i rostfritt och aluminium. Vi arbetar med både små som stora serier och även unika enstycksprodukter.

Weland Plåt värnar om den svenska kvalitén i allt vi gör. Vi har den bästa tänkbara maskinutrustningen för plåt och rörbearbetning samt skickliga medarbetare. Weland Plåt stansar, bockar och svetsar plåt samt hjälper till med ytbehandling, vilket gör oss till en trygg helhetsleverantör.

En del av Weland koncernen

Weland Plåt AB är dotterbolag till det familjeägda Weland AB med huvudkontor i Smålandsstenar och företag på olika platser i Sverige och utomlands. Bolaget startade 1947 och har idag arbetat upp ett brett produktsortiment såsom gallerdurk, spiraltrappor, raka trappor, taksäkerhetsprodukter, ramper, gångbanor, smidesräcken, gallermöbler och slitsdurk.

Genom åren har Welandkoncernen växt till en vidsträckt koncern som innefattar flertalet branscher såsom bygg, tillverkningsindustri, fordon, logistik, skog och tryck för att nämna några. Gemensam nämnare för alla tillverkande bolag är att våra produkter tillverkas i Sverige. Vi hjälper dig gärna med ditt projekt!