Legoarbeten i plåt – från start till mål

Behöver du hjälp med legoarbeten inom plåt och rör? Weland Plåt hjälper dig att förverkliga dina idéer. Vår verksamhet och mekaniska verkstad är utrustad med allt som behövs för en effektiv plåtbearbetning. Med lång erfarenhet och hög kunskap konstruerar och utvecklar vi produkter och detaljer som passar för just ditt ändamål. Hos oss får du kunskap, trygghet och erfarenhet – hela vägen från ritbordet till leverans. 

Rådgivning och Produktutveckling

Hos Weland Plåt får du expertis och hjälp från dag ett. Våra erfarna medarbetare är gärna med från start i produktutvecklingsfasen för att bidra med vår kompetens kring ditt plåtprojekt, oavsett om det handlar om enstaka detaljer eller kompletta produkter.

Har du redan en färdigritad och genomarbetad konstruktion? Vi kan hjälpa dig att förbättra och utveckla den. Är du fortfarande i idéfasen? Weland Plåt hjälper dig att komma igång och tar fram en effektiv lösning, både sett till arbetstid, produktion och precision. Med lång erfarenhet och hög kompetens guidar vi dig genom produktens hela livscykel – från planering och konstruktion till serieproduktion.

Konstruktion

En genomtänkt konstruktion är nyckeln för en lyckad produktion och slutprodukt. Våra skickliga CAD-konstruktörer hjälper dig att rita detaljrika och flerdimensionella ritningar. Inom Weland Plåt finns ett konstruktionskunnande som är präglad av erfarenhet och kompetens kombinerat med personlig och trygg service. 

Weland Plåt finns här för dig, oavsett vart i projektet du befinner dig. Vi kan hjälpa dig med allt från de första grovskisserna till en färdig ritning. Tillsammans går vi igenom dina ritningar och idéer för att gemensamt komma fram till val av produktionsmetod, material, ytbehandling och verktyg. Hos oss får du alltid en komplett lösning!

Produktion

Vår produktion ligger i Taberg utanför Jönköping. Från Taberg levererar vi produkter av högsta svenska kvalitet till kunder i hela Norden. I vår fullt utrustad mekaniska verkstaden har vi maskinutrustning för plåt och rörbearbetning samt en Pullmatic 156 stansmaskin som klarar plåtmått på 1500 x 3000 mm och en plåttjocklek upp till 6 mm. Vi kan även utföra helautomatisk in-och utmatning av plåt och stansar både små och stora serier.

Vi ställer höga krav på kvalitet i vår produktionskedja. Hos Weland Plåt kan du få hjälp med legoproduktion av bland annat butiksinredningar, specialarbeten och återvinningsstationer i både små och stora serier. Vi kan tillverka både delar av en produkt eller kompletta lösningar där vi även hjälper till med montage och ytbehandling.

Välkommen att testa oss!